Русия поиска от Украйна арест за шефа на СБУ

Уж бил свързан с атентата в Подмосковието

Според Киев исканията са “цинични”

Русия поиска от Украйна да є предаде ръководителя на службите за сигурност, както и други лица, свързани с терористични актове, извършени на руска територия, предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на руското министерство на външните работи.

В изявлението се казва, че сред онези, за които Русия е поискала да бъдат арестувани и екстрадирани, е и Васил Малюк, ръководител на Украинската служба за сигурност (СБУ).

В текста се споменава и масовото убийство на 22 март в Подмосковието. Там жертвите бяха 144, а ранените над 360. “Ислямска държава” пое отговорност, а американски представители казаха, че разузнаването е показало, че атаката е била извършена от афганистанския клон на групировката.

Руските следователи казаха миналата седмица, че са открили доказателства, че нападателите са били свързани с “украински националисти”, докато Киев отрича връзка с атаката.

Исканията на Русия към Киев са “без стойност” и “цинични”, коментира украинската Служба за сигурност във връзка с поисканата екстрадиция.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"