Русия прати към Турция Ту-204 на фона на докладите за размяна на затворници между Москва и Вашингтон

Самолет от летателния отряд "Русия“ излетя за Турция на фона на съобщения за възможна размяна на затворници между Москва и Вашингтон. Това показват данните на услугата Flightradar 24.

Според службата около 12:40 часа Ту-204 с бордов номер RA-64059 е излетял от летище "Внуково“ в Москвса. Очаква се самолетът да кацне в Анкара около 15:10 часа местно време.

Този самолет обикновено се използва от високопоставени руски служители. Например, съдейки по служебните данни, самолетът наскоро е летял между Санкт Петербург, Сочи и Москва.

В същото време, според Flightradar 24, американски частен самолет Dassault Falcon 7X е летял за Анкара от Осло. На 30 юли самолетът е излетял за Норвегия от Вашингтон. Съдейки по служебните данни, към настоящия момент самолетът лети над полска територия.

По-рано самолет "Ан-148“ с бордов номер RA-61727 излетя от "Внуково“ и кацна на летище в руския анклав Калининград. Такива самолети са използвани при размяната на Виктор Бут, Константин Ярошенко и Надежда Савченко с руснаците, уточни Telegram каналът ASTRA.

Според сайта FlightRadar24.com Ан-148 е излетял от Москва в 6:11 часа и е кацнал в 8:35 часа местно време.

По-рано медии съобщиха, че в следващите часове може да се осъществи обмен на затворници между Русия, САЩ, Германия и Беларус. Сред лицата, готвени за размяна, са осъденият за шпионаж американски журналист Еван Гершкович.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"