Русия съобщи за унищожаване на самоходните оръдия "Краб" и "Паладин" на украинските въоръжени сили

Екипажът на руската самоходна артилерийска установка (САУ) 2С7М "Малка" унищожи самоходните установки на въоръжените сили на Украйна "Краб" и "Паладин" съответно полско и американско производство в южнодонецко направление. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

"Министерството на отбраната на Русия публикува уникални кадри от бойната работа на екипажа на САУ 2С7М "Малка" с калибър 203 mm в южно донецко направление. В записите за обективен контрол, получени от разузнавателен дрон, артилерийските наблюдатели записват унищожаването на самоходни артилерийски установки „Краб“ и „Паладин“ с калибър 155 mm съответно полско и американско производство“, се казва в съобщението.

Военното ведомство припомни, че Малка е едно от най-мощните и далекобойни самоходни оръдия на руската артилерия, способно да изпраща активен ракетен снаряд на разстояние над 45 км.

Екипажът на оръдието 2S7M може да прекара от няколко часа до няколко дни в очакване на координатите на целта; приоритет за оръжието с повишена мощност са добре укрепени зони и контролни точки, тежко бронирани превозни средства и други важни цели. "Малка" е в състояние да унищожи укрепен обект, който обикновена гаубица не може да пробие.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"