Руски въоръжени сили удариха командния пункт на бригадата на ВСУ край Купянск

Въоръжените сили (ВС) на Руската федерация с въздушен удар унищожиха командния пункт и пункта за временно дислокиране (ПВД) на 14-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на Купянск. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

 „В резултат на разузнавателна дейност на Въоръжените сили на Русия в района на село Купянск е открит пункт за временно разполагане на 14-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна въздушен удар, според предадените координати на разузнаването, командния пункт на бригадата, центъра за управление на въздушното движение с личен състав и 5 единици автомобилна техника с различно предназначение“, се казва още в съобщението.

Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи още, че през последното денонощие руски войски са атакували енергийни обекти, поддържащи дейността на военно-промишлени предприятия в Украйна.

Ведомството отбелязва, че енергийни обекти, които осигуряват функционирането на предприятията на украинската отбранителна промишленост, както и военна инфраструктура, концентрации на личен състав и техника на противника в 142 региона, са били ударени от сили на тактическата авиация, безпилотни летателни апарати, ракетни сили и артилерия на Русия въоръжени сили.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"