Руски въоръжени сили удариха контейнеровоз с боеприпаси на ВСУ

Групата "Восток" на руските въоръжени сили освободи село Золотая Нива в Донецката народна република

По време на специална операция в Украйна руските въоръжени сили в рамките на 24 часа удариха контейнеровоз с боеприпаси, склад и цех за производство на безпилотни летателни апарати на украинските въоръжени сили. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

 „Оперативно-тактическата авиация, ударните безпилотни летателни апарати, ракетните войски и артилерията от групировките на войските на въоръжените сили на Руската федерация поразиха контейнеровоз с боеприпаси, склад и цех за производство на безпилотни летателни апарати, както и струпвания на жива сила и военна техника на противника в 142 района“, се казва в съобщението.

Групата "Восток" на руските въоръжени сили освободи село Золотая Нива в Донецката народна република, добавиха още от руското министерство на отбраната.

"Подразделенията на групата войски "Восток" подобриха тактическата обстановка и освободиха село Золотая Нива на Донецката народна република", казаха от ведомството.

Те коментираха, че в рамките на 24 часа Източната група е разбила формированията на 72-ра механизирана, 58-ма мотопехотна бригада на украинските въоръжени сили и 117-а, 128-ма бригада за отбрана на войските в районите на населените места Доброволие, Велика Новоселка, Новопол и Зеленое поляк.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"