Руското МВнР: Няма да обсъждаме стратегическата стабилност със САЩ дори в ядрената "петорка"

Русия няма да разговаря със САЩ по темата за стратегическата стабилност, дори в рамките на многостранни формати - като "ядрената петорка". Това каза Владимир Леонтьев, съветник на ръководителя на руското външно министерство, съобщават руски медии.

"На фона на всичко, което се случва, смятаме американските идеи за принципно неприемливи. В контекста на хибридната агресия на Запада срещу Русия, водена от Вашингтон, няма и не може да има основа не само за допълнителни съвместни или координирани мерки в областта на контрола върху въоръженията и намаляването на риска, но и като цяло за разговор по темата за стратегическата стабилност, както на двустранна основа, така и в многостранни формати, включително например ядрената „петорка“, каза още Леонтьев.

По-рано заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко заяви , че западните страни мечтаят Русия да не участва в работата на ОССЕ, но сега са бесни, защото трябва да се вслушват в позицията на Москва в организацията.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"