Руското МО: Унищожена е гаубица М-777 и склад за боеприпаси на ВСУ на десния бряг на Днепър

Безпилотно авиационно подразделение на ВДВ унищожи гаубица М-777 и склад за боеприпаси на украинските въоръжени сили на десния бряг на Днепър в Херсонска област. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„След изстрелването на „Ланцетите“ блуждаещите боеприпаси пресякоха линията на бойно съприкосновение, минаваща по коритото на реката. Успоредно с това операторът на разузнавателния дрон „Зала“ започна разузнаване на целите и идентифицира приоритетните за унищожаване – 155-мм М-Гаубица 777, произведена в САЩ, и полев склад с боеприпаси за полева артилерия. След пряко попадение е унищожен полевият склад за боеприпаси и гаубицата е извадена от строя“, се казва в доклада.

„Само в този участък на специалната военна операция подразделенията на БПЛА на ВДВ ежедневно унищожават десетки украински бойци и няколко единици различна техника на Въоръжените сили на Украйна, което представлява стотици унищожени цели на противника за целия период специалната военна операция“, отбелязват от военното ведомство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"