Руснак оцеля два месеца в ледени води, станал от 100 - 50 кг (ВИДЕО)

Руснак оцеля повече от два месеца, плавайки в ледено море с надуваема лодка в изпитание, отнело живота на брат му и племенника му тийнейджър, съобщават от The Guardian.

Михаил Пичугин може би е оцелял заради телосложението си от 100 кг, според съпругата му. Медиите съобщават, че той е тежал само 50 кг, когато е открит в понеделник.

Пичугин, брат му и 15-годишният му племенник са тръгнали за остров Сахалин от Далечния източен регион Хабаровск на 9 август с надуваем катамаран, съобщиха транспортните прокурори.

Лодката била открита около 22:00 часа в понеделник, докато минавала покрай рибарска лодка в Охотско море, на около 1000 км от началната си точка и 66 дни след като е потеглила.

Видео, публикувано от прокурорите, показва как брадат мъж със спасителна жилетка крещи на рибарите: „Нямам много сили“. След това той успява да хване едно въже.

Телата на брат му Сергей, на 49 години, и племенника му Иля, на 15 години, все още бяха на лодката.

Няколко дни след изчезването им спасителите са качили тримата да издирват хеликоптер и самолет, подозирайки, че лодката е била отнесена от течения към Камчатка.

„Това е нещо като чудо“, каза съпругата на Пичугин, Екатерина, пред руските медии. По думите й мъжете са взели достатъчно храна и вода за две седмици.

Според нея килограмите на съпруга й може би са го спаси ли, тъй като „тежал около 100 кг“. Руската телевизия съобщи, че той е отслабнал с 50 кг.

Риболовната лодка е откарала Пичугин до град Магадан, където той е бил свален с носилка, очевидно в съзнание.

Състоянието му е „повече или по-малко стабилно“, каза главният лекар на регионалната болница Юрий Леднев, като добави, че вероятно е претърпял хипотермия.

Рибарската лодка е върнала и телата и надуваемата лодка, която е била огледана от разследващите.

Транспортната полиция е започнала разследване за възможни нарушения на правилата за безопасност, което увеличава вероятността срещу Пичугин да бъде повдигнато обвинение, което да го прати в затвора за седем години.

Каналът Baza Telegram, за който се смята, че има тесни връзки с правоприлагащите органи, цитира източници, според които групата е имала около 20 литра вода и е събрала дъждовна вода и е яла сушени юфка и грах.

Каналът съобщи, че Пичугин казал на рибарите, че племенникът му е починал в началото на септември, след което братята прекарали около три седмици заедно на лодката.

Те започнаха да получават рани от залежаване от толкова дълго седене. Брат му се опитал да се измие и така е паднал в ледената вода. Пичугин го прибрал, но той починал скоро след това, съобщи Baza.

След това Пичугин завързал телата на брат си и племенника си за лодката, за да предотврати падането им в бурните вълни. Той окачил спасителните им жилетки отстрани на лодката в опит да привлече внимание.

Братята са от Улан-Уде в Сибир, но Михаил Пичугин работил в Сахалин като шофьор.

Той беше поканил брат си и племенника си на гости и планираха разходка по море, за да видят китове.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"