С 300 камери и 700 екипа следят шофьорите за празниците

Гледат кой кара в аварийната лента по магистралата

Проверките по тъмно – приоритет за патрулите

Над 300 камери и повече от 700 екипи на „Пътна полиция“ ще следят за сигурността по пътищата по време на почивните дни, съобщи комисар Мария Ботева, заместник-началник на отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“. Служители на реда ще подпомагат трафика на вход и изход от големите населени места, при граничните пунктове и курортите.

Екипите на полицията ще патрулират по автомагистралите, като ще осъществяват линеен контрол, добави комисар Ботева и допълни, че ще бъдат извеждани от движението агресивни водачи. Акцент в действията на „Пътна полиция“ ще бъде контролът в тъмната част на денонощието, като ще се следи за водачи, употребили алкохол, наркотици или са неправоспособни.

Ако не се налага, не бива да се допуска движение в аварийната лента на автомагистралата, отбеляза още Мария Ботева и заяви, че ще се следи за това. По данни на „Пътна полиция“ за първите десет дни на септември м. г. е имало 80 224 случая на нарушения на скоростта, които са санкционирани, което е с повече от 25 хиляди в сравнение с първите десет дни на септември 2022 г.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"