С близо 2 млн. лева във видинското село Дреновец разширяват и обновяват Дома за стари хора

С близо 2 млн. лева във видинското село Дреновец разширяват и обновяват Дома за стари хора. С други малко над 1 млн. лева пък ще бъдат обновени и рехабилитирани 12 улици в селата на община Ружинци.

Днес в присъствието на много жители от община Ружинци, зам.-председателят на 50-то НС Росица Кирова, фирмите изпълнители на обектите и кметът на общината Александър Александров бяха направени първи копки на разширението на Дома с ново крило, преустройство и основен ремонт на съществуващата сграда, подмяна на оборудването и изграждане на асансьор, и на асфалтирането на ул. „Витоша“ в Друновец. Водосвет отслужи протосингелът на Видинска митрополия архимандрит Антим.

Средствата за разширението и ремонтните дейности на дома за стари хора са осигурени по Плана на възстановяване и устойчивост, обяви кметът Александър Александров и допълни, че 1 млн. лв. ще бъдат вложени в рехабилитацията на 12 улици в населените места на общината, като парите са по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

В последния месец в село Дреновец бе изцяло реновиран физкултурния салон и спортната площадка на средното училище „Никола Й. Вапцаров”. Поставена бе нова и качествена настилка, комбинирана с две баскетболни, волейболни и футболни игрища. Така учениците от средното училище вече могат да спортуват в модерна спортна база и безопасни условия. Предстои монтирането в близките дни и на нови спортни съоръжения.

Александър Александров допълни, че основната цел е подобряване на условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание на открито и закрито, подобряване на спортната култура и физическото възпитание в училището.

Модернизирането на салона и спортната площадка ще създаде условия за пълноценното ѝ използване за физическо възпитание и спорт от учениците, както за провеждане на редовните часове, така и на дейности извън учебния план.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"