С два полета ще бъдат евакуирани сънародниците ни в Ливан, каза Запрянов

Най-вероятно сънародниците ни в Ливан ще бъдат евакуирани с два полета на правителствения самолет. Това съобщи служебният министър на отбраната Атанас Запрянов днес във Варна. Той бе гост на официалното откриване на учебната година във Висше военноморско училище (ВВМУ) в града.

"В момента върви процес на подготовка за тази евакуация, нашите структури са включили в този процес на подготовка", подчерта министър Запрянов. "Евакуацията ще се извърши с помощта на партньорите от НАТО", допълни той. 

По думите му, списъците с имената все още се уточняват, според информацията към този момент два полета ще бъдат достатъчни.

Черната кутия на катастрофиралия учебно-боен самолет, заедно с екипа, са изпратени в Чехия, съобщи още военният министър. Той допълни, че след разчитането предстои представяне на доклад на комисията.
"Освен данните от кутията, прокуратурата проверява и всички документи", допълни Запрянов. Ще бъде направен комплексен анализ, посочи той. "Кутията ще даде отговор на въпроса за действията на машината и пилотите", каза още служебният министър на отбраната. 

Броят на кандидатите за войници се удвоява, след като бе взето решението за повишаване на заплатите в армията, посочи още министърът.

По думите му приемът на курсанти във всички военни училища в страната е проблемен. "Има недостиг, тъй като много от кандидатите, които се явяват отпадат по медицински причини", каза още Запрянов. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"