С Европейска заповед за арест ще издирват Николай Николов - Паскал

Лекувал се в чужбина

Софийският градски съд разреши на СГП издаването на Европейска заповед за арест по отношение на Николай Николов - Паскал.

Съдът прие, че събраните на досъдебното производство доказателства сочат наличието на обосновано предположение за съпричастност към престъпленията, за които е обвинен. Според съда е налице и реална опасност същият да се укрие, тъй като не е намерен на адреса му в България.

Обвиняемият знаел за воденото срещу него наказателно производство, въпреки което не се завръща в страната под предлог, че се лекува в чужбина, съобщават още от съда.

Доказателства обаче за провеждането на такова лечение няма, поради което съдът приема, че не е налице обективна пречка за завръщането му в страната.

Обвиняемият не е посочил чрез упълномощен свой защитник адрес в чужбина, от който би могъл да бъде надлежно призоваван и въпреки че е уведомяван от своите защитници за хода на воденото срещу него наказателно производство, продължава да не се завръща в страната.

Определението подлежи на обжалване пред САС. В случай на жалба или протест делото е насрочено за 18 юли от 10.00 часа.

Николай Николов - Паскал е обвиняем по делото за контрабанда в АМ "Митници" заедно с бившата шефка Петя Банкова, екс главния секретар Живко Коцев и бизнесменът Стефан Димитров и баща му Марин.

TRUD_VERSION_AMP:7//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"