С кола по стълба към небето

Уникално изкачване по 99 завоя и 999 стъпала на ток и бензин (видео)

Електрифицираният Range Rover Sport 400e стана първият автомобил, който се качва до райските порти в буквалния смисъл на думата. Хибридният офроудър се справи с легендарното изкачване в китайската планина Тянмен по 11-километров туристически и поклонически маршрут, известен като Пътя на дракона. Виещото се като змия трасе с 99 опасни завоя завършва с гигантска стълба към небето, която се състои от 999 стъпала под наклон 45 градуса. Накрая на изкачването се намира т.нар. Врата към рая – огромна естествена скална арка с височина 131 м и широчина 60 м, която местните хора смятат за преходно място между Земята и Небесата.

Най-голямото предизвикателство и за всеки човек и за първия автомобил, тръгнал натам, е именно последният участък със стръмните стъпала. Китайският пилот Хо-Пин Тун, победител в Льо Ман и участник в електрическата „Формула Е“,  използва по най-добрия начин възможностите на Plug-In хибрида Range Rover Sport 400e, за да се покатери до крайната цел. За успешното изкачване той бе подпомогнат от солидния технологичен арсенал на автомобила, в това число системата за задвижване на четирите колела Terrain Response 2, която може да се адаптира към всякакви тежки условия.

При преодоляването на стъпалата пилотът натовари до максимум общия ресурс от 404 конски сили и 640 Nm на задвижващия пакет, съставен от електромотор със 116 конски сили и четирицилиндров бензинов двигател Ingenium с 300 конски сили. Иначе на равни участъци и със заредена батерия Range Rover Sport 400e може да се движи само на ток, изминавайки разстояние от 51 км.

Вижте видео от акцията тук:

https://www.youtube.com/watch?v=EUwzWHD3Htg

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ангел Виденов

Този уебсайт използва "бисквитки"