С Корнелия Нинова ще се видим в съда, обяви Кирил Добрев

„Имам номинации за листите в седем или осем области. Дали ще бъда водач, или не – решението е на Националния съвет. Народното събрание не ми е самоцел“. Това каза Кирил Добрев от БСП по БТВ.

„Капката преля, когато Корнелия Нинова включи Калоян Методиев в листите и го направи народен представител. Нинова прекрачи всички партийни граници. Затова се оказа сама или около нея са хора, които нямат общо с БСП“, коментира той.

„БСП не може да бъде ничия партия. Това не е фирма и не може да бъде управлявана така“, каза Добрев.

„Нямам отношение към тези компании“, обясни Кирил Добрев по отношение на твърденията на Корнелия Нинова, че участва във фирми, получаващи големи обществени поръчки по времето на няколко различни правителства.

„Нинова и нейни проксита ме атакуват за участие във фирми. Не, нямам отношение с тези фирми. Радвам се, че с Корнелия Нинова ще се видим в съда. Не може така да хвърляш кал по човек. Корнелия Нинова беше вицепремиер. В нейния ресор попадаха контролът и издаването на лиценз за тези фирми. Ако е имала съмнения, трябваше да информира органите и да се отнеме техния лиценз“, уточни той.

„Имам единствено отношение по производство и строеж на съоръжения, произвеждащи електрическа енергия. Това е в декларацията ми. Моята фирма е клиент на счетоводна къща. Нейни клиенти са въпросните фирми, но аз не мога да нося отговорност“, допълни Добрев.

„За първи път от 12 години насам няма да има паралелни леви листи. Човекът, който е решил да гласува за лявото, изборът е един – „БСП – Обединена левица“. Няма листи на Първанов, няма листи на Мая. Обединението ще доведе до ръст на гласовете. БСП има водещата роля в това ляво обединение. Лявото обединение е мечта на много хора. Онзи ден ми казаха – „Доживяхме да се обедините“, каза още Кирил Добрев.

Според него лидерите на партиите в коалицията са решили да не участват в листите, за да няма напрежение.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"