С Тухел начело Англия мечтае за световна титла

Томас Тухел официално бе назначен за нов треньор на Англия. ФА искаше Пеп Гуардиола, но трябваше да се задоволи с германеца, който спечели Шампионската лига с Челси, а също така беше треньор в Майнц, Дортмунд, ПСЖ и Байерн Мюнхен.

На пресконференцията си германецът отговори на няколко журналистически въпроса, като един от тях беше дали знае какво е казал известният Пеле за "Уембли", един от най-емблематичните стадиони в света.

Ето какво отговори германецът: „Да, току-що прочетох изявлението на Пеле за Уембли. Той казва: "Уембли е сърцето, основното място и катедралата на футбола! Мисля, че е абсолютно прав“, посочи Тухел, който не скри задоволството си, че да си старши треньор на Англия, може би след Бразилия, е най-горещият пост в представителния футбол.

Целта му е да направи английския национален отбор световен шампион. В тази връзка той е избран от група от десет кандидати, обясни изпълнителният директор на ФА Марк Булингам.

„Направихме интервюта с десетина души. Ясно е, че някои от тях харесаха поста повече от други. В крайна сметка сме много доволни, че постигнахме споразумение с Томас Тухел. Вярваме, че имаме най-добри шансове да спечелим световно първенство с него и смятаме, че той беше най-добрият кандидат за поста“, каза Булингам.

„Винаги сме били ясни, че искаме най-добрия човек за тази позиция. Смятаме, че дължим това както на страната, така и на самите играчи. Затова ние ги подкрепяме и им осигуряваме лидер, който да им помогне да процъфтяват. Осъзнаваме, че по време на селекцията мълчахме, но това беше необходимо не само заради нас, но и от уважение към кандидатите“, добави директорът на Футболната асоциация на Англия.

С кои десет кандидати освен Тухел е обсъждан поста, не се разкрива, а бившият английски национал Гари Линекер обяви, че двама от тях са Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти.
Според Sky Тухел е подписал договор за 18 месеца и ще получава между 6,5 милиона и 7 милиона евро годишно, което е по-висока заплата от предшественика му Гарет Саутгейт, който получаваше малко под 6 милиона евро.

В деня, в който Тухел беше назначен за нов селекционер на Англия, германските медии съобщиха за критики към немския треньор от страна на почетния президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес. Преди седмица на среща на ръководството на клуба от Мюнхен той нарече работата на Тухел "катастрофа", съобщi Bild. Тухел наследи Юлиан Нагелсман през март 2023 г. и спечели титлата в Бундеслигата през сезон 2022/23. През следващия сезон клубът остава без нито един трофей, така че треньорът бе уволнен година преди изтичането на договора си. Президентът на Байерн посочи, че Тухел не е готов да насърчава млади играчи. Дали ще е така и в Англия, предстои да видим. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"