Салма Хайек - Сочна и порочна

Разкошната мексиканска мегазвезда Салма Хайек разкри преди дни, че планира да режисира първия си пълнометражен филм и то с Анджелина Джоли като продуцент. Хайек сподели това по повод интервю след премиерата на сегашния си съвместен проект с Анджелина. Заглавието е „Без кръв“, жанрът е драма по романа на италиански автор, а Салма играе една от главните роли. Джоли режисира и този път киноманите вярват, че ще се въздържи от пропаганда.

Около Салма винаги се случва нещо. Преди време и българските зрители оцениха извивките на Хайек в „Професия стриптийзьор 3”.Тя пробива в голямото кино с роли в “От здрач до зори” и “Десперадо” на Робърт Родригес. През 90-те се превръща в световна секс икона и е една от най-желаните жени в публичното пространство. Салма се утвърждава като качествена актриса с драматични изпълнения във филми като “Фрида” и “Диваци” на Оливър Стоун.

Днес, броени дни след като навърши 58 години, тя продължава да бъде смятана за една от най-красивите и атрактивни жени в развлекателната индустрия и участва в престижни проекти за киното и телевизията. В личен план тя е вече 18 години с френския милиардер Франсоа Анри-Пино, от когото е вече пробиващата в модната индустрия нейна дъщеря Валентина.

„Давам си сметка, че бях поставена в стереотип. През целия си живот исках да правя комедии, но хората в Холивуд не ми даваха такива роли. Чак като срещнах Адам Сандлър и той ме сложи в истинска комедия. Но тогава вече бях прехвърлила 40-те. Казваха ми, че съм прекалено секси, за да имам чувство за хумор. Значи не просто трябваше как да бъда умна, но и забавна. Така беше през 90-те“, споделя актрисата.

Тя признава, че нейният живот се е променил след връзката с Франсоа Анри-Пино. „Откриването на любовта в негово лице е най-голямото ми постижение. Да споделя живота си с него е преживяване, което постоянно ме вдъхновява и променя. Имам до себе си фантастичен партньор, в когото съм още лудо влюбена. Той ме подкрепя, вдъхновява ме, стимулира ме да израствам като личност.

Късметлийка съм също, защото имах възможността да родя дете. То се появи късно в живота ми и бе напълно вероятно да не успея да имам собствено потомство, но все пак стана. Съпругът ми Франсоа има три деца от друга връзка и сега двамата имаме общо четири, а аз обичам децата страшно много. В момента мога да имам едновременно кариера и голямо семейство, което е страхотно“, споделя звездата.

Салма е и символ на горещата като лава латинска сексуалност. „Има нещо наистина красиво в латиноамериканската култура. С филма „Как да бъдеш латино любовник”, например, се опитахме да го пресъздадем през моя персонаж, да го въплътим в образа. Ние не обичаме да предаваме нашите хора, имаме силно чувство за общност. Държим страшно много на семейството. Имаме капацитет да прощаваме. Винаги сме готови да отворим вратите си и да подкрепяме своите хора в добри и лоши времена.

За нас кръвната връзка е особено силна и мексиканците държат изключително много на нея. Това ме кара да се гордея със своя латиноамерикански произход. Уважаваме по-възрастните. В Америка забелязвам много хора, които просто се отказват от своите остаряващи родители и близки, защото в един момент те стават пречка за тях, превръщат се в препятствие, развалят комфорта“, смята актрисата.

Тя има и съвет за младите родители: „Аз  не давах на моята дъщеря да ползва смартфон, когато беше по-малка, например. Важно е децата отрано да бъдат научени, че има неща, които не могат да имат, а понякога и не трябва да имат. Трябва да знаят, че ще получат някои неща, които желаят сега, чак след години. Важно е да осъзнаят, че не всяка тяхна прищявка ще бъде изпълнена автоматично, механично и на момента.“

 

Забавлявахме се много в „Бандитки“

Когато снимахме „Бандитки” повече се забавлявахме със Салма, отколкото да се натоварваме. Ние се наричаме “хуевос” [яйца]. Това беше, защото когато работехме заедно, все още нямахме деца, така че спяхме много повече, отколкото сега. Така че това беше начин да се наречем мързеливи. Но истината е, че тя е като машина и може да работи много и на всякакви нива.

Пенелопе Крус, актриса

 

Божествено творение

Когато боговете решили да спуснат на земята копие на своето божествено великолепие, те го назовали Салма Хайек. Думите не стигат да се опише колко магнетична и талантлива е тази жена. Тя е дар за всеки, който има възможността да работи с нея в киното или телевизията.

Уди Харелсън, актьор

 

Може да се разчита на нея

И двамата със Сам (Самюъл Джаксън) сме изложени на опасност. По време на снимките (“Бодигард на убийцата”, б. а.) се чувствах, сякаш Салма всъщност би била прекрасен наемен убиец, поне е толкова истинска в ролята си. Изключителна актриса е. Съвсем сериозен съм. Ако случайно някой, някога ме заплаши, първият човек, когото бих се опитал да намеря, е Салма.

Райън Рейнолдс, актьор

Обича да готви на своя мъж

Салма Хайек не се вписва в модерните стереотипи на холивудските феминистки. Ето какво казва тя: „Обичам да готвя на мъжа ми и на дъщеря ни. Защото често жените на моята възраст имат проблеми в Холивуд, казвали са ми, че няма как да работя тук, за съжаление в развлекателната индустрия има нещо като срок на годност за жени и той често изтича, след като те навършат 30. А не трябва да е така. Никога не е късно да направиш кариера, да намериш любовта, да флиртуваш, да бъдеш себе си, да откриваш нови неща. Възрастта не трябва да ни спира.“

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"