Само три победи спасяват „лъвовете“

Само три победи в групаG” ще осигурят на мъжкия национален отбор по волейбол класиране за финалния кръг на световното първенство. Мачовете са този уикенд в София, алъвоветестартират с актив от 9 точки след 3 победи и 2 загуби в групаD” във Варна.

Момчетата на Пламен Константинов загубиха с 1:3 (-14, 23, -22, -23) от Полша последната си среща от първата фаза. Препълнените трибуни на залаКонгреснапомогнаха на българите да се съвземат след катастрофалния първи гейм. Третата и четвъртата част бяха много оспорвани, но в решителните моментилъвоветедопускаха грешки в атака.

В ключовите моменти не ни достигна класапризна Константинов. - Те ги изиграха правилно, не сбъркаха в края. Бяха по-категорични във важните моменти, а ние не проявихме характер. Можем да ги бием, бяхме близо, но със страх не се печели.“

Така България ще играе с Иран, САЩ и Канада във втората фаза, а за финалите в Торино ще се класират първите от четирите групи и двата най-добри втори. Фаворити са американците, които са с 15 точки от първите си 5 мача, Иран е с 11 т., алъвоветеи Канада с по 9 т.

Две загуби е лимитът, ако направиш трета си аут от финалната шестицасмята селекционерът. - Хубавото е, че от другите групи има само два отбора без загуба. Това ни оставя шансове, но трябва да спечелим трите мача, за да се надяваме на финална шестица.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"