Сан Франциско гони бездомници заради срещата Си-Байдън

Опит за намаляване на търканията

Пробив в отношенията е малко вероятен

Акция за отстраняване на хиляди бездомници от улиците предприеха властите в Сан Франциско. В града се провежда Азиатско-тихоокеанският форум за икономическо сътрудничество (АТИС), в кулоарите на който ще се състои среща между президентите на САЩ и Китай - Джо Байдън и Си Цзинпин, предаде Ройтерс.

Това е първата им среща от една година. Надеждите са разговорите е да намалят търканията между двете световни суперсили по въпросите на военни конфликти, трафика на наркотици и изкуствения интелект. Но анализатори предупредиха, че е малко вероятно да бъде постигнат пробив в двустранните отношения.

Представители на САЩ и Китай признаха, че нямат големи очаквания от срещата, на която Байдън и Си трябва да обсъдят Тайван, Южнокитайско море, войната между Израел и Хамас, нахлуването на Русия в Украйна, Северна Корея и правата на човека.

„От много седмици се подготвяме за това, което се надяваме да бъде много продуктивен, откровен, конструктивен разговор“, каза говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"