Сблъсъци между полицията и хората на Доган пред сараите в Бояна (ВИДЕО)

До сблъсъци между полицията и хората на Ахмед Доган се стигна след опит за нахлуване в сараите в столичния квартал "Бояна". 

Хората на почетния председател тръгнаха дружно да влизат в имота, обитаван от години от Доган, докато десетки служители на реда се опитват да ги изтласкат далеч от оградата. 

"Предатели", скандират към полицаите привържениците на ДПС-Доган. Чуват се възгласи "Мафия" и скандирания "ДПС".

На място е зам.-председателят на ДПС и евродепутат Илхан Кючук, който напътства събралото се множество.

Малко след 14:30 ч. пристигна и допълнителна група жандармеристи.

До напрежението се стигна, след като в четвъртък бившият транспортен министър и доскорошен съдружник на Доган - Данаил Папазов, обяви, че е собственик на имотите и поиска почетният председател на ДПС да ги напусне незабавно.

Служебният вътрешен министър Атанас Илков заяви, че собственикът на имота Папазов е потвърдил пред МВР, че охранители от частна фирма са влезли вътре с негово знание. 

Малко преди 15 ч. на място пристигна и директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи гл. комисар Любомир Николов. В опит да потуши напрежението началникът на СДВР разговаря с Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай в опит да обясни, че спорът за собствеността на имотите в Бояна и Росенец, обитавани от Доган, е от частен характер.

Гл. комисар Николов повтори позицията на МВР, че сигналите от ДПС са подадени към Районната прокуратура, която в момента проверява дали има данни за самоуправство. "Чакаме Районната прокуратура да вземе решение и да разпореди какви да бъдат последващите действия", заяви шефът на СДВР и уточни, че срокът за произнасяне е 30 дни. Той поясни, че собственикът на имота Данаил Папазов е представил правно издържан документ, с който дава право на негови представители да бъдат в къщата.

Поддръжници на почетния председател на ДПС Ахмед Доган се събраха пред Боянските сараи в четвъртък вечерта. Днес пред имота дойде и синът му - Демир Доган.

TRUD_VERSION_AMP:27//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"