Сватбата на века струва $600 милиона

Като индийски сериал

Петмесечните тържества приключиха в неделя

“Сватбата на века” нарекоха медиите бракосъчетанието на най-малкия син на богаташ номер едно в Индия и цяла Азия Мукеш Амбани - Анант, и Радика Мърчант, дъщеря на една от най-богатите фамилии в страната, занимаваща се с фармацевтичен бизнес. За предсватбените празненства, започнали още в началото на март, “Труд news” разказа на 13 юли. Тогава тъкмо протичаше окончателната церемония, продължила три дни - от 12 до 14 юли. По предварителни изчисления целият масраф е излязъл 600 млн. долара на фамилия Амбани, което не изглежда чак толкова много на фона на нейното състояние от 124 млрд. долара.

Роклята на булката е истинско произведение на изкуството.

Първият от трите сватбени дни бе посветен на най-важната церемония Шубх Вивах, състояла се в Мумбай. Гости бяха милиардери, политици и световни знаменитости. Заради тях и техния комфорт в града, който е известен с безумните си задръствания, централните пътища бяха блокирани за всичките три сватбени дни.

Сред първите почетни гости бяха Ким Кардашиян, сестра ѝ Клои, актрисата Приянка Чопра със съпруга си Ник Джонас и холивудския кечист Джон Сина. Вечерта в конгресния център Jio World за поканените пя Адел.

Всички гости, без изключение, бяха облечени в тоалети на индийски дизайнери. Това беше едно от основните условия на празника, както и да не носят бижута - само скъпоценни камъни с нескромни размери. Най-големият жълт диамант в огърлицата на майката на младоженеца например тежеше около 100 карата, останалите бяха не по-малко впечатляващи.

На 13 юли гостите се събраха за Шубх Аширвад - аналог на венчавка. Дрескодът за това събитие беше “индийски шик”, а най-сериозно към него се отнесоха сестрите Кардашиян, които изкупиха цялата гама на бутик Manish Malhotra и се покриха с аксесоари от глава до пети.

Ким и Клои Кардашиян спазиха дрескода “индийски шик”.

Заслужава да се отбележи роклята, в която Радика Мърчант прекара първия си ден като омъжена. Тя избра тоалет от марката Abu Jani Sandeep Khosla, създаден в сътрудничество със съвременния индийски художник и скулптор Jayasree Burman. Полата е ръчно рисувана с човешки фигури, символизиращи щастливата двойка, и фауна, напомняща за любовта на Анант към животните. Сватбените аксесоари на булката бяха семейни бижута, които ѝ бяха дадени от майка ѝ и по-голямата ѝ сестра.
Младоженецът бе облечен доста по-скромно. Той мина по пътеката в традиционен костюм с брошка във формата на слон, украсена с диаманти, и по кожени сандали.

Според съвременната индийска традиция през третия ден от сватбата се организира прием в европейски стил.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"