Световен шампион критикува Дешан

Кристиян Карамбьо, световният и европейски шампион с Франция, разкритикува селекционера на „петлите“ Дидие Дешан. Бившият играч на „Реал“ (Мадрид) е на мнение, че решението на наставника да не вземе в състава нападателят Карим Бензема е срамно и може да се отрази на резултатите на отбора на предстоящия мондиал в Русия.

„Гризман се справи отлично по време на Евро 2016, където изпъкна с лидерски качества – призна вече бившият футболист. - Но ни трябваше Бензема, който знае как да бележи. Липсваше ни голмайстор преди 2 години. Сега отново Бензема не е в състава. В негово отсъствие трябва да подкрепим наличните Оливие Жиру и Килиан Мбапе. Но според мен Бензема ще липсва, срамно е, че не е в списъка с повиканите, защото се справя много добре в „Реал“ (Мадрид).“

А думите на Карембьо се потвърдиха и на терена, където Франция се издъни в навечерието на големия форум. Тимът на Дешан стигна само до 1:1 със САЩ в последна проверка преди откриването на турнира.

„Петлите“ се добраха до равенството в края на срещата, когато Килиан Мбапе засече отличен пас на Бенжамен Павар. Резултатът преди това пък бе открил Джулиан Грийн от „янките“.

Първият мач на Франция на световното първенство е срещу Австралия на 16 юни. Под въпрос за двубоя с „кенгурата“ е Жиру, получил контузия в главата срещу Щатите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"