Световният рекордьор в маратона Келвин Киптум загина при пътен инцидент

Настоящият световен рекордьор в маратона Келвин Киптум загина при пътен инцидент в родната си Кения заедно с треньора си, съобщават световните медии. Киптум и неговият треньор от Руанда Гарваис Хакизимана са загинали при пътен инцидент в района на Каптагат.
Инцидентът е станал в неделя около 23:00 часа, според началника на полицията в района Питър Мулинге.

Киптум е шофирал Toyota Premio с още двама пътници, а освен треньора е имало и дама, идентифицирана като Шарън Косги. Тя оцелява след инцидента, но е с тежки наранявания и е откарана по спешност в болницата, където е настанена в интензивното отделение. Телата на загиналите са откарани в моргата на същата болница.

Киптум е световен рекордьор в маратона с време от два часа и 35 секунди и според него той е искал да опита да пробяга това разстояние под два часа в Ротердам на 14 април тази година.
Той също така вече е избран в  националния отбор на Кения за Олимпийските игри в Париж.

Според шефа на полицията Питър Мулинге инцидентът е станал, когато Киптум е загубил контрол над автомобила, който след това се е озовал в канавка, след което се е ударил в голямо дърво.

- Само едно превозно средство беше замесено в този инцидент, където настоящият световен рекордьор в маратона Келвин Киптум беше зад волана с двама пътници. Киптум и Хаксимана са загинали на място, а третият пътник е транспортиран в болница, потвърди полицейският шеф.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"