Свещи за покойник задушиха жена му и тъщата му

Две жени на 76 и 98 г. са се задушили в апартамент в Шумен тази нощ. Огънят е тръгнал от свещи, запалени за покойник. Мъжът, който бил оставен за поклонение, е съпруг и зет на жените. Ужасяващият инцидент е станал към 03:00 часа през нощта.

Снимки: Авторът

От блока на ул."Цар Освободител" в Шумен са били евакуирани живеещите от 4 и 5 етаж над горящото жилище, което е на третия етаж, научи "Труд".

Две стаи от апартамента са засегнати, каза за "Труд" комисар Иван Иванов, шеф на пожарната служба. Ползвана е евакуационна стълба за извеждане на хората.

Истински ужас се е разиграл в блока, става ясно от думите на потърпевши съседи. Радка Василева, която живее на 5-ия етаж се разбудила към 2,30 часа и усетила миризма на пушек. Досетила се какво може да се случва и започнала да звъни на съседите си от третия етаж, където бил покойника. Съпругата му я чула, вдигнала телефона и изобщо не подозирала какво се случва в съседната стая, където мъртвецът бил оставен сам. Явно бързо е отворила вратата и така е нахлул кислород, който разпалил пожара в жилището. "Беше ужасно и той е изгорял с ковчега и те са се задушили. Голяма трагедия. Ние също щяхме да умрем не от огъня, а от дима", обяснява Радка. Баба на 83 г. от четвъртия етаж била свалена с пожарникарска стълба. Към 20 души са били евакуирани от зловещия блок, а отвън имало линейка и медици, които помагали на обгазените. Повече от 2 часа шуменците останали навън в студа.

Разказват, че членовете на изгорялото семейство са били болни, а 98-годишната тъща на покойника е била на легло. Явно това ги е лишило от всякакви шансове за спасение. Три пожарни екипа са участвали в погасяване на огъня и спасяване на хората.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"