Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" инвестира в нова работилница по готварство 

В Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" бе открита и осветена нова учебна работилница по готварство.

Модерната и функционална работилница разполага с 10 работни места и е оборудвана със съвременни професионални кухненски уреди. В избора на оборудването, определящо значение имаха учебните планове и програми на учениците обучаващите се в професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“. Кулинарията е не просто приготвяне на различни ястия, тя е готварство, което е издигнато до степен на изкуство. Днес, за да си успешен кулинар, храната, която приготвяш не трябва само да е вкусна, а и да носи наслада с начина, по който е презентирана, да съчетава в себе си традиции и новаторство. В кухнята на гимназията се подготвят конкурентноспособни кадри, които не само да следват определена технология в готвенето, а такива с развит усет, които да експериментират и да радват почитателите на качествената храна.

Интересът на завършващите седмокласници към професии "Готвач" и "Ресторантьор" в последните години расте и много деца предпочитат да се обучават в тайните на кулинарното изкуство в Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов", което налага и обособяването на нови работни места за учениците. Средствата за изграждането и оборудването на работилницата са от бюджета на училището.

Подобряването на материалната база и създаването на модерна среда за практическа подготовка на възпитаниците на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ е залог за тяхната добра професионална подготовка и бъдеща реализация на пазара на труда.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, "Труд news", Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"