Сдружение дари модерни кувьози на две болници

Два японски кувьоза от последно поколение получиха от сдружение "Аз вярвам и помагам" неонатологичните отделения в АГ-болницата и МБАЛ "Св. Анна" във Варна. Средствата за дарението бяха събрани на 29 септември, когато за часове пред Катедралата близо 15 000 души донесоха 21 тона пластмасови капачки за рециклиране.

Жест направи и фирмата-вносител на кувьозите, която намали цената двойно до 8400 лв., така че с парите от кампанията да бъде доставена техника за недоносени и в двете болници. "За по-малко от 3 г. събрахме общо 69 тона капачки, с които подпомогнахме родилните отделения", отчете председателят на "Аз вярвам и помагам" Владислав Николов. "Благодарение на тази кампания хиляди възрастни и малки деца се обединиха и се почувстваха щастливи, че помагат. Убеден съм, че растейки, децата ще имат осъзнато отношение към екологията и респективно към проблема с рециклирането", заяви кметът Иван Портних.

Следващата акция за събиране на капачки във Варна ще е идната пролет, а с приходите от нея ще бъде купена апаратура за детската хирургия в "Св. Анна".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"