Седмокласници редят желания наново за четвърто класиране

За първа година още един шанс за намиране на място в гимназиите

Резултатите от първия етап се чакат до сряда, напомни Диян Стаматов

Приемът може да продължи до 11 септември

Ново заявление и посочване на желанията само за свободните места ще трябва да подават кандидат-гимназистите, които ще участват в четвърто класиране. То ще се проведе за пръв път тази година, като документи за него ще се приемат на 7 и 8 август, а записването ще е от 11 до 14 август. Това обясни Диян Стаматов, директор на 119. СУ “Акад. Михаил Арнаудов” по повод предстоящия прием в гимназиите.

Попълването на незаетите места в паралелките след четвърти етап на класиране се осъществява в съответните приемащи училища в срок до 11 септември вкл. по определен от директорите ред. Необходимата информация се получава от директорите на приемащите училища, където се извършват подаването на документи и класирането, уточни Стаматов.

Всъщност до 12 юли се очакват резултатите от първо класиране. Учениците, които са приети по първо желание, се записват в съответното училище от 13 до 17 юли, но без събота и неделя.

“В противен случай не запазват мястото си и то се обявява като свободно за II етап на класиране. Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първи етап, следва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втори етап на класирането в срок до 17 юли включително. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап само на по-предно желание или на това което е приет на първо класиране”, припомни процедурата директорът на 119. СУ

Некласираните по нито едно желание на първи етап участват автоматично във втория, като не е необходимо да подават заявление. Независимо от резултата от втория етап на класиране ученикът трябва да се запише в училището, в което е класиран - на 20,21 или 24 юли вкл. За неуспелите следва трети етап - документи за участие се подават на 26 и 27 юли. Като и се подава ново заявление, с нова подредба на желанията според останалите свободни места. Записването след класирането ще е на 1 и 2 август.

Свободните места след трети етап ще бъдат обявени до 4 август, когато следва и новият четвърти етап.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"