Село се облагородява с фонд "ресто"

Жителите на село Хан Крум, част от шуменската община Велики Преслав, ще облагородят двора на ремонтираната си църква с пари от фонд "ресто". Както "Труд" писа, преди година местни хора станаха инициатори в касичка, поставена в селски супермаркет, всеки да пуска лептата си за населеното място. Дори поставиха тетрадка за идеи какво да се направи с доброволно събраните пари. Фондът няма да стигне за смели инициативи от рода на асфалтиране на улици, каквито желания има, а и те са грижа на голямата община, към която е селото.

Отделените стотинки и левчета от работещи и пенсионери обаче, ще отидат за закупуване на пейки за двора край храм "Света Троица". Това са решили единодушно инициаторите на общоселския фонд, каза кметът Галин Бенев. Тази година е ремонтиран покривът на 70-годишната църква, във вътрешността на тавана също са оформени сводове. Така че парите пак ще послужат за общото благо и за облагородяване на селото, коментират местните.

Това не е първа акция на инициативни хората от с.Хан Крум, които не чакат само на държавата. Преди време ловците вдигнали заслон в дъбовата гора край селото, после събрали пари и за момче с изгаряния.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"