Катастрофа отне живота на едно семейство в Благоевград, обезопасяват опасното кръстовище

Катастрофа отне живота на едно семейство в Благоевград. Фамилия Кацарски загина в учебна кола, управлявана от Иван Терзиев-Терцата. Васил и Стефка Кацарски са се возели в дясната част на автомобила, където е бил и удара при катастрофата на кръстовището в кв. "Струмско".

Произшествието става на 10 юни около 18:00 часа на ул "Яне Сандански", 65 годишният автоинструктор "Терцата", който управлява „Пежо“, преминава през кръстовище на което няма предимство. Автомобилът е ударен отдясно от "Фолксваген" с 20-годишен шофьор. Вследствие на удара загиват в разстояние на няколко часа пътуващото в "Пежо"-то семейство Кацарски.

Първоначална погрешна информация сочеше, че Кацарски е управлявал колата, но впоследствие се оказа, че шофьорът е негов приятел.

След тази катастрофа в Благоевград бе подет дебат за опасното кръстовище. В момента се умува как то да бъде обезопасено, от общината са категорични, че там ще бъде направено кръгово кръстовище или ще се поставят светофари. Очаква се мнението на експертите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"