Септември - по-горещ от обикновено, с жеги до 37°

Очакват се валежи около нормата за месеца

Тази година през септември у нас се очаква средните месечни температури да бъдат над нормата, която за по-голямата част от страната е между 17 и 20 градуса, а за планините - между 3° и 10°. Най-високите температури през септември ще бъдат между 32 и 37 градуса, а най-ниските - между 7° и 12°, по-високи ще са по Черноморието.

Това съобщи Анастасия Кирилова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), пред БТА, представяйки прогнозата за времето за септември.

Месечната сума на валежите през септември ще бъде около нормата, която за равнините е между 40 и 60 литра на квадратен метър, а за планинските и припланинските райони - от 60 до 80 литра на квадратен метър.

През повечето дни от първото десетдневие в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, а температурите ще са по-високи от обичайните.

През второто десетдневие изгледите са за повече дни с повишена вероятност за валежи. Температурите ще се понижат относително, но ще останат над климатичните норми. Сухо и слънчево се очаква да бъде в началото и през последните дни от периода.

И през третото десетдневие се очаква температурите да се задържат сравнително високи. Времето ще бъде предимно слънчево.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"