Серия А задмина Висшата лига

След 13 години представителите на Серия А в Шампионската лига отново постигнаха 100% успеваемост. И четирите италиански отбора победиха в мачовете си от груповата фаза на турнира. Това не се бе случвало от 2005 година, когато през ноември същото сториха „Ювентус“, „Милан“, „Удинезе“ и „Интер“. Но сега общата голова разлика на представителите на Ботуша бе далеч по-внушителна – 11:1. Най-убедителен бе „Рома“ на Еузебио Ди Франческо. „Вълците“ сразиха „Виктория“ (Пилзен) с 5:0 в Рим. В същия ден „Ювентус“ не срещна трудности срещу „Йънг Бойс“ за 3:0.

В сряда вечер обаче задачата за италианските клубове бе далеч по-трудна. И въпреки това „Наполи“ надви „Ливърпул“ с 1:0 на „Сан Паоло“ с гол в последната минута на Лоренцо Инсиние. На свой ред пък „Интер“ единствен допусна гол, но и това не го спря към крайната цел – обрат за 2:1 в Холандия.

По този начин Серия А вече е втора по сила според ранглистата на УЕФА. Италия събра коефициент 67.440, изпреварвайки Висшата лига на Англия. Разликата обаче е нищожна – 67.177.

Топ 5 пък допълва Германия (61.784) и Франция (51.998), а абсолютен лидер е Ла Лига с 89.283.

Най-много комплименти за играта си обаче получи „Наполи“ на Карло Анчелоти. „Небесносините“ поправиха грешната си стъпка в Белград срещу „Цървена звезда“ (0:0) с драматичен успех над „мърсисайдци“.

„Калиду Кулибали сложи в джоба си Мохамед Салах, а Алан Маркес бе господар в средата на терена, неутрализирайки Садио Мане – написа в своя материал „Тутоспорт“. - Дрис Мертенс пък направи поредния си солиден двубой в Шампионската лига.“

Подобно мнение изрази и самият Анчелоти: „Играхме добре през цялата среща, не изпуснахме контрола в нито един момент. Бяхме солидни в отбрана и не дадохме никакъв шанс на „Ливърпул“. Ако бяхме реализирали по-рано, със сигурност щяхме да страдаме в края. Очаквах с нетърпение този мач. Видях с колко качествен състав разполагам.“

Опитният специалист призна, че е имало разочарование в отбора след нулевото равенство в Сърбия, но сега обстановката е далеч по-спокойна. Анчелоти все пак уточни, че пътят до 1/8-финалите е дълъг и развръзката в групата, където е и ПСЖ, тепърва ще настъпва.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"