Силни турнири по тенис у нас през 2025 г.

Силни международни турнири по тенис се очакват у нас през 2025-а. Това е първа година от 2016 насам без София Оупън, но от следващата федерацията има сериозни планове, благодарение на нов спонсорски договор.

Това стана ясно по време на съвместна пресконференция на ръководството на тениса у нас и букмейкърската компания WINBET, след като двете страни разшириха сътрудничеството си с нов контракт. Настоящото споразумение е валидно до края на 2026 г. За новия договор основна роля има и драматична победа на България над Ел Салвадор с 3-2 за „Купа Дейвис“. Тя дойде по инфарктен начин, след като Янаки Милев надделя над опитния Марсело Аревало, въпреки че в заключителния сет бе изправен пред три мачбола, след като изостана с 1-4 в тайбрека.

„Новият договор е следствие и на победата на отбора ни на „Купа Дейвис“ срещу Салвадор и начина, по който бе постигната – обясни Десислава Колева-Иванова, главен маркетингов директор на WINBET. – Това не е помощ, не е подаване на ръка, а партньорство. Тенисът е един от най-успешните за България спортове в международен план и ние пожелаваме успех на федерацията и на българските тенисисти.“

От федерацията пък поясниха, че благодарение на сътрудничеството родните тенисисти ще имат по-голям шанс за изява в силни надпревари.

„Можем да привлечем повече международни турнири на територията на България, това е изключително важно – обяви Мариана Печеян - Кръстева – заместник-председател и член на УС на БФТ. Ще има инвестиции и към материалната база.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"