Хората на Доган настояват да влязат в Боянския сарай, ДПС имало договор за наем

Симпатизанти на почетния председател на ДПС Ахмед Доган се събраха пред сарая в софийския квартал "Бояна" с настояване да бъдат допуснати в имота, обитаван от години от почетния председател на Движението. Като мотив те изразиха притеснението си, че ще бъдат изнесени вещи и документи от него. Полицейското присъствие е изключително засилено, като към момента до по-сериозно напрежение не се е стигнало. В имота късно снощи влязоха охранители от частна фирма и спряха достъпа до него.

Припомняме, че в четвъртък бившият транспортен министър и до неотдавна съдружник на Ахмед Доган, Данаил Папазов изпрати писмо до медиите, в което обясни, че е собственик на имотите и поиска почетният председател на ДПС да ги напусне незабавно. 

Съществува договор за наем, който урежда ползването на имота в кв. "Бояна". Това заяви председателят на ДПС Джевдет Чакъров, който се присъедини към събралите се поддръжници на почетния председател на партията Ахмед Доган пред къщата.

По думите му договорът е сключен между Ахмед Доган от една страна и от друга - с фирмата, която управлява имота. Месечният наем, който ДПС плаща за имота в Бояна, е малко над 4 хиляди лева. 

Наемът, който Движението за права и свободи (ДПС) плаща за имота в Бояна, ползван от десетилетия от почетния председател Ахмед Доган, е 4055 лв. месечно. Това показва договорът, показан на събралите се репортери.

Той е между ДПС в лицето на Доган и собственика на имота "Делта епсилон" ЕООД, в чийто съвет на директорите е доскорошният съдружник на Доган в ТЕЦ "Варна" Данаил Папазов.

Договорът за наем е сключен през септември 2008 година, като на ДПС е предоставено ползването на апартамент и две стаи, без да е посочена конктретна квадратура. Цената за ползването на имота под наем е 48 666 лева на година или 4055 лева месечно. 

TRUD_VERSION_AMP:7//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"