Синът на убития лидер на "Хамас": Това убийство няма да спре съпротивата, ще се борим докато не бъде постигната свобода

Синът на елиминирания лидер на групировката ХАМАС Исмаил Хания - Абдул Салам, обеща, че палестинците "ще се борят, докато не бъде постигната свобода“, съобщава Al Jazeera.

Според някои медийни доклади Исмаил Хания е бил убит по време на въздушен удар на Израелските отбранителни сили срещу резиденция в Техеран. Абдул Салам Хания казва, че баща му "се стремеше към единството на всички палестински фракции“ и след като оцеля при четири опита за убийство, "Аллах му даде мъченичеството, което винаги е желаел“.

"Той беше много запален за постигането на национално единство и се стремеше към единството на всички палестински фракции. Ние потвърждаваме, че това убийство няма да спре съпротивата, която ще се бори, докато не бъде постигната свобода“, увери синът на Хания.

Според саудитското издание Al Hadath частната резиденция на Хания в Техеран е била ударена от управляема ракета. Смъртта му породи опасения от по-широка ескалация на конфликта в региона, особено след като само часове по-рано Израел обяви, че е ликвидиран главният командир на "Хизбула“ Фуад Шукр при въздушен удар срещу ливанската столица Бейрут.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"