„Синя България“ представи програмата и приоритетите си пред БСК

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

На 09.10.2024 г. се проведе работна среща между Българска стопанска камара и Коалиция „Синя България“. От страна на БСК участваха Добри Митрев, председател на УС на БСК, Мария Минчева, заместник-председател на БСК и Станислав Попдончев, заместник-председател на БСК и Главен финансов директор, а от страна на Коалиция "Синя България“ – Никола Янков, ръководител на икономическия екип на Коалицията.

По време на срещата Коалиция „Синя България“ представи своята програма и приоритети. Бяха обсъдени и теми от взаимен интерес, свързани с мерки за стимулиране на икономически растеж, бизнес средата в държавата, членството в Еврозоната, данъчната политика, доходи и минимална работна заплата, и проблемите на пазара на труда в страната. Коментирани бяха Зелената сделка и енергийната политика в контекста на повишаване на конкурентоспособността на европейската икономика и в частност на българската.

Основните приоритети в програмата на Коалиция „Синя България“ са свързани с намаляване на държавната намеса в икономиката, приватизация на големите държавни фирми, изграждане на концесионен принцип с частни капитали на инфраструктурни проекти от национално и общинско значение, намаляване на данъците, намаляване на административните тежести и регулации, промяна в системите за социално подпомагане, като се диференцира ясно общественото осигуряване и социалното подпомагане, и засилване на ролята на държавата в сферата на отбраната, охрана на границите и развитие на изостаналите региони.

Двете страни установиха много близки позиции между приоритетите на Коалицията и целите на БСК за развитие на страната.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"