Синята зона безплатна в Бургас утре

Тържествата започват на пл. "Атанас Сиреков"

Спектакъл по стихове на Стефан Цанев

Община Бургас уведомява всички гости и жители на града, че паркирането в Синя и Зелена зона ще бъде безплатно на 6 септември, петък. Поводът е честването на 139 години от Съединението на Източна Румелия с Княжество България.
От 10.30 часа на площад „Атанас Сиреков“ /пред сградата на Общината/ ще бъде извършен ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и на Община Бургас. Час по късно, пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк /до Военния клуб/ ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на всички герои, дали живота си в борбата за свободна и обединена България, след което ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност.

Празничният концерт ще бъде от 11.30 часа на площад „Атанас Сиреков“, когато професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ с ръководител Марио Егов ще поздрави жителите и гостите на Бургас.

Най-чаканата част от програмата за празника ще е от 18.30 часа в Културен дом НХК. Любителите на словото и музиката ще могат да посетят поетично-музикалния спектакъл по стихове на Стефан Цанев – „Носете си новите дрехи, момчета“. В него участват Доротея Тончева, Кирил Дончев и Стефан Цанев, а водещ ще бъде Светлозар Желев. Събитието ще бъде с вход свободен.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"