Синята зона в Бургас става 1.30 лв. 

Цената не е променяна от създаването и през 2010 г.

Зелената зона остава левче на час

От 1 август "Синята зона" в Бургас поскъпва с 30 стотинки. В момента тя е левче на час, но само след броени дни, паркирането ще стане 1,30 лв. Решението за тази промяна бе прието от общинския съвет на града още през декември миналата година, но заради жалба от страна тогавашния областен управител Пламен Янев въвеждането се забави. ВАС обаче се е произнесъл и е отменил обжалването на бившия губернатор. Така преди около 15 дни новите цени са влезли в сила.
Цената от началото на следващият месец се променя, но само за "Синята зона". паркирането в "Зелената зона" остава на същата ставка - левче на час. 

При "служебния абонамент" също има промени. В момента в "Синята зона", той е 380 лв., а от 1 август става 390- с 10 лева повече. "Служебният абонамент" за "Зелена зона" е 200 лева, но тя работи в събота и неделя. таксата за него ще стане 390 лева и ще де факто ще бъде изравнен със "Синята зона".

Карта за паркинг - автомати „Синя зона“ съгласно чл. 6, ал.2 от Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства в определени зони на територията на Община Бургас скача от 40,00 лв. за 100 часа, съответно на 60 лв. за 100 часа

"Цената се повишава, но това е старо решение на общинския съвет. Трябва да се има предвид и фактът, че паркирането срещу левче, фактически не е променяно от 2010 година, когато е създадена "Синята зона" на Бургас", коментира пред Труд news Пламен Димитров, управител на общинско предприятие "Спортни имоти".

"Цената за есемес на "Зелената зона" не се променя, а остава левче. И за сравнение- престоят в "Синята зона" става 1. 30 лв. на час, но това е много по- евтино,  в сравнение  с други градове в страната, например Пловдив и София", каза още Пламен Димитров.

Паркирането в центъра и в зоните край морето винаги е проблем. По тази  причина общината в морския град наскоро направи допитване и за изграждането на етажни паркинги в жк „Възраждане“, където паркоместата са „болна тема“ за шофьорите.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"