Скандал заради незаконен строеж в Созопол

Ресторантьори решили да се разширят върху държавна собственост

Областният управител: Ако не се изпълни полицейското разпореждане и не се спре, може да се очаква арест

Скандал избухна заради незаконен строеж в Созопол. Собственици на ресторант в Стария град започнали да строят, за да разширят търговската си площ. Местни хора веднъж предупредили собствениците, но молбите им нямали никакъв ефект. Ресторантьорите продължили да се разширяват. В резултат, созополчани са извикали полицията. Очевидци на скандала разказват, че още в събота сутринта, хората край строежа чули боботене на машини и сигнализирали на компетентните органи какво се случва.

"С този строеж има проблем. Общинската администрация в Созопол е била сезирана, извършена е проверка и е започнало административно производство", каза пред "Труд" шефът на РДНСК в Бургас Милен Ненчев.

Кметицата на Созопол Катя Стоянова потвърди, че са издали заповед за спиране на строителството още преди месец март и са направили констативни протоколи. В момента засегнатите лица са подали възражение до Административен съд. Въпреки това ние няма да допуснем изграждането на едно такова незаконно съоръжение“, заяви Стоянова, която е временно изпълняващ длъжността кмет на Созопол, след като смени на поста Панайот Рейзи, срещу който се води разследване.

Според областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, имотът, върху който се строи в Созопол, е изключителна държавна собственост. Чолаков каза, че собствениците са получили полицейско разпореждане за спиране на строежа. Ако не изпълнят това разпореждане, може да се очаква полицейско задържане за 24 часа.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"