Скандал на мача на Румъния с Косово в Лига на нациите

Жестът на косовските фенове да освиркват химна на Румъния преди началото на мача от Лигата на нациите, спечелен от съседите ни с 3:0 в Прищина, бе остро критикуван от пресата в Сърбия. Изданието sportal.blic.rs определи поведението на косовските привърженици като исторически срам и напомни, че румънската държава не признава независимостта на Косово."Исторически срам в Прищина, феновете на т. нар. Косово освиркваха румънския химн! Очаквано феновете на т. нар. Косово приеха гостите "топло", а всичко бързо прерасна в скандал. Преди началото на мача, докато звучеше химнът на гостуващия отбор, хората на стадиона освиркваха силно и по този начин попречиха да се чуе румънският химн.

Да припомним, че целият мач имаше увертюра. Известно е, че Румъния и нейните фенове не признават така нареченото Косово, идея, която те винаги са подчертавали с транспаранти на мачове и поради това УЕФА забрани на съседите ни да влизат в самопровъзгласилата се държава", отбеляза цитираният източник.
Друг сайт от Сърбия също разкритикува неуважението на косовските фенове и заяви, че румънците са отговорили с успеха си с 3:0.
„Мачът между така наречените Косово и Румъния в Прищина имаше грозен старт. В първия мач от Дивизия С на Лигата на нациите на УЕФА румънците гостуваха на стадион "Фадил Вокри" в Прищина, а преди началото на срещата, по време на пеенето на националните химни, публиката освирка химна на гостите. Румънските футболисти "отвърнаха" първо с бурно пеене на националния химн, а след това и с убедителна победа с 3:0", посочва още sportklub.n1info.rs.

„Самият мач бе предшестван от враждебна атмосфера от местните привърженици, които поздравиха румънците с освирквания “, пише още telegraf.rs.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"