Скандал с „Арсенал“ и „Сити“ в Англия

Футболната асоциация в Англия изпадна в тежък казус, който може да доведе до дисквалифицирането на „Арсенал“ и „Манчестър Сити“ от турнира за Купата на Лигата. За първи път бе въведено правилото за четвърта смяна, ако мач стигне до продължение. Такъв бе случаят с победите на „Арсенал“ над „Норич“ и на „Сити“ над „Уулвърхемптън“. Само че треньорите Арсен Венгер и Пеп Гуардиола направиха по 2 смени в допълнителните 30 минути. Започна дълга дискусия и четене на правилниците, които изглеждат категорични. От друга страна новия китайски спонсор на турнира „Карабао“ не желае да се вадят служебно от играта два от фаворитите.

За 1/4-финалите се класираха вече „Манчестър Юнайтед“ (още във вторник) и „Челси“ на следващия ден. Шампионите от Лондон победиха „Евертън“ с 2:1. „Карамелите“ паднаха и в първия мач след уволнението на холандския треньор Роналд Куман.

Впечатляващо за четвърт час „Уест Хем“ обърна „Тотнъм“ от 0:2 до 3:2 в лондонското дерби. Така се намали напрежението върху треньора Славе Билич, който също трепери за поста си след слабия старт на „чуковете“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"