Скандалите в бокса на Олимпиадата хвърлиха огромна сянка върху спорта, заяви министър Георги Глушков

"Ние имаме големи очаквания към нашите спортисти. Повечето от тях са основателни. Понякога те не се сбъдват, има изненади" заяви Георги Глушков - служебен министър на спорта и младежта, по БНТ.

Той изрази благодарност към всички спортисти и техните екипи за представянето им на Олимпиадата. Напомни колко е трудно достигането на Игрите заради голямата конкуренция: "Имаме основания да бъдем много доволни".

Всички млади хора имат мечти, каза Георги Глушков. И допълни, че има много вдъхновяващи съдби, които са доказателство за това, че мечтите и целите трябва да се преследват.

"Тези таланти, които представиха България на Олимпиадата, избраха страната ни доброволно, защото ние успяхме заедно с федерациите и клубовете успяхме да предложим такива условия, че те да постигнат своите мечти и резултати под флага на България".

Уточни, че много се радва за тях, защото те чувстват България като свой дом, а те самите като българи.

"Да, лесно е да посрещаме и да се радваме на тези, които са постигнали успехи, но аз искам да кажа, че е още по-важно да посрещнем и подкрепим тези, които не са успели да постигнат резултати. За мен това е по-важно, защото те трябва да продължат упорития труд".

Сигурен е, че тези спортисти, които заради малки грешки са били наказани от съдбата, ще сънуват всички тези грешки и това ще ги направи още по-силни и амбицирани. Изрази подкрепа към големия талант на спортистите ни, както и за характера, който показаха на Игрите в Париж.

По отношение на скандалите по време на Олимпиадата в женския бокс служебният министър беше категоричен, че е трябвало този проблем да бъде решен преди началото им, за да не се стига до такъв казус.

"Това хвърли огромна сянка върху спорта. Аз смятам, че това е задача на МОК да бъде готов преди Олимпийските игри такива казуси да бъдат ясни с регламенти, които не дават място за съмнения за недобрата част на спорта, която показаха".

Очаква отчетът, който ще направят федерациите да бъде критичен, защото ще е важен за следващото ръководство. На въпрос дали би останал на поста служебен министър на спорта Георги Глушков каза, че:

"Засега не мога да ви кажа, трябва да видя срещата, да кажем какво сме свършили, каква идея има за спорта, така че смятам, че ще бъде... в момента не мога да кажа нищо по въпроса", уточни служебният министър на спорта и младежта".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"