Скарлет Йохансон: Влюбвам се постоянно

Екстремно секси за “Черната вдовица”

Майчинството е като паралелна вселена

Вече цяло десетилетие играя Наташа Романоф

Най-ценният момент в живота за мен е началото на връзката, когато всичко тепърва предстои

Разкошната нюйоркчанка със скандинавска кръв Скарлет Йохансон е една от най-търсените и горещи звезди за последните години. Тя бе най-скъпоплатената актриса в света за 2018-а и 2019-а година. Само за участието си в мегахита “Отмъстителите: Краят” Скарлет е получила над 35 милиона долара.

 

Красивата изпълнителка е родена през 1984 година в Ню Йорк в семейството на архитект и актриса. Притежава американско и датско гражданство. Има сестра и двама братя, единият от които близнак - Хънтър Йохансон. От малка мечтае да бъде звезда. Играе от дете преди да пробие в голямото кино с “Изгубени в превода”. После става муза на Уди Алън в заглавия като “Мач Пойнт” и “Вики Кристина Барселона”. Наричат я “въплъщение на мъжките мечти”.

 

В края на годината предстои да излезе “Черната вдовица” на Марвел. Това е първият самостоятелен филм за нейната комиксова героиня Наташа Романоф. Премиерата беше изместена за ноември заради пандемията COVID-19.

- Скарлет, какво може да очакват милионите комиксови фенове от първия самостоятелен филм за вашата героиня от “Отмъстителите” Наташа Романоф, озаглавен “Черната вдовица”?

- Феновете могат да се подготвят за сериозна смяна на тона от предишните филми на “Марвел”, в които участва и Романоф като “Черната вдовица”. Геният на Кевин Файги, който е мозъкът зад тази толкова успешна споделена вселена от супергеройски филми стои зад всички заглавия на компанията е, че той може да усети какво очакват феновете и после да им даде нещо, за което дори и не са мечтали. И тук се намесва идеята за Наташа Романоф като централен персонаж на семейна драма - кой би очаквал подобно нещо. Дори и аз не успях лесно и бързо да се адаптирам към тази смяна на тона и настроението на новата история. Това е много голяма и сериозна промяна. Разглеждаме темата за семейството. Задаваме въпроси. Какво е семейството? Как то ни дефинира? Как миналото ни определя като личности? Как семейството ни превръща в добри или лоши?

- Кога решихте, че е време да се разкаже тази история за Наташа?

- Спомням си, че още преди години разговаряхме по темата и решихме, че ако правим самостоятелен филм за нея, то той трябва да е нещо специално. Трябваше да сме смели, да поемем рискове и да дълбаем. Вече близо десетилетие играя този образ и исках да бъда сигурна, че с първия самостоятелен филм за Наташа ще успеем да удовлетворим нашите артистични и креативни търсения, както и тези на феновете.

- Какъв тип жена сте в извън света на киното?

- Влюбчива. Влюбвам се лесно и постоянно. Аз съм силна и независима жена, но в същото време толкова неусетно падам жертва на мъжкия чар. В състояние съм сама да се оправям напълно автономно, но въпреки това се нуждая от любов и нежна грижа. Най-ценният момент в живота за мен е началото на любовта, когато всичко тепърва предстои. Да лежиш до него в леглото, той те гледа, ти отвръщаш на неговия поглед и усещаш, че нещо прекрасно ще се случи.

- Вие имате репутацията на актриса, която избягва да обсъжда любовния си живот...

- Да, така е. Не говоря много за интимния си живот, защото винаги когато кажа нещо, после думите ми се връщат да ме ударят в лицето. Често пъти думите ми не са използвани правилно и в контекст, някои журналисти се опитват да изградят сензационни истории от тях, да преувеличат и изопачат тяхното значение. Аз съм реалист и прагматик и разбирам, че това е нормално. Това е част от реалността на нашата работа и нашия успех. Но се научих да не дрънкам много-много относно личния си живот.

- Какво е отношението ви към брака?

- Все още вярвам в брака, но подхождам към него с огромно внимание. Всяка успешна връзка върви с провал, нали така? Човек трябва да знае как да избира. Идеята за брака е много романтична, но това е една красива концепция, която много трудно се прилага на практика. Моногамията изисква постоянна и страшно трудна работа, понякога се стига до крайни компромиси, често не толкова необходими. Мисля, че моногамията не е вродена в човешката природа, със сигурност при мъжете, но също така и при нас, жените, особено сега, след като вече сме независими. Проблемът с моногамията винаги е бил на преден план при предишните ми любовни връзки и бракове.

- Не мислите ли, че при много хора работи успешно?

- Уважавам страшно много двойките, които действително се справят със задачата, които съумяват да накарат “любовта” да проработи, моногамната любов имам предвид. Това е още едно доказателство, че не всичко е за всеки. За мен е като нещо, което противоречи на инстинкта ми.

- Промени ли ви майчинството?

- Майчинството е като паралелна вселена. Толкова различна от динамиката на отношенията между мъжа и жената. В сравнение с романтичните обвързаности е като разходка в парка. Любовта ми към дъщеря ми е чиста, свежа, лесна, проста. Дарява ме с постоянно блаженство. Инстинктът ми подсказва, че ще имам още

- Как приехте критиките за участието си във филма Ghost in the Shell?

- Всеки има право на мнение. Доста хора сякаш не го разбраха. Това бе история за пътя към себе си. Моята героиня развива своето съзнание с разгръщането на сюжета, някои спомени се появяват. Може да се каже, че филмът описва едно пътешествие към себеоткриването. Процесът е труден, има своите минуси, но вместо да потиска тези спомени, моята героиня развива любопитство към тях. Именно нейните пропуски и недостатъци започват да я карат да се усеща все повече като човек и по-малко като робот. Нейното любопитство ми харесва. Апетитът за знания ме привлече към сценария и персонажа. Винаги съм била много заинтригувана от детайлите на човешката душа, обичам да интерпретирам сигналите, да откривам красотата на всеки един от нас, да търся човечността. Тези качества понякога са скрити.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"