Скопие пак се жалва: Силяновска претърпяла невиждано унижение и срам в София

 Била посрещната като представител на клуб

"Македонската делегация, ръководена от Гордана Силяновска-Давкова, претърпя дипломатически крах вчера (13 септември) в София, а държавата (Република Северна Македония)- невиждано унижение и срам на международната политическа сцена", заявява на пресконференция говорителят на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Богданка Кузеска. Видео от пресконференцията е публикувано в MaxFax.

"Гордата Гордана и придружаващите я министри бяха посрещнати в София като представители на някакви местни български клубове или общински институции, а не като международни висши представители на държава членка на НАТО и важен партньор на България. Гордата Гордана се съгласи на среща без да покаже македонското знаме, предпочете да изпрати съобщения до обществото, без да използва държавния протокол, съгласи се на среща без съвместни изявления пред медиите. Това е огромен срам за държавата ни", коментира Кузеска.

По думите й Силновска се връща от София без конкретно съобщение или договор.

"Въпросът е защо гражданите плащат на Гордана, за да може тя да гледа опери и да се забавлява? Малко ли бяха трите месеца почивка в Охрид това лято във вилата? Питаме Гордата Гордана и нейния шеф (Християн) Мицкоски коя държава са представяли в България и с какви символи? Къде се загуби държавното име и в него Македония - за чието международно признание са се борили поколения? Къде се губи обещаната и неизпълнена гордост? Снимките до българското знаме означава ли, че то представлява България?", заявява Кузеска.

Силяновса-Давкова "в добро настроение" от София: Убедена съм, че диалогът може да даде плодове

Според СДСМ "правителството на Мицкоски и Силяновска са унижени и изобщо не се третират като държавници".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"