След вълна от подигравки: Правителството на Япония призна, че е манипулирало ​​снимка на новия кабинет

Правителството на Япония призна, че е манипулирало снимка на новия министерски съвет, за да коригира облеклото на членовете му и те да изглеждат по-малко небрежни. Това се случи след вълна от подигравки в социалните мрежи, че кадърът е бил редактиран. 

Снимки, направени от местни медии, показват новия премиер Шигеру Ишиба и неговия министър на отбраната Ген Накатани с малки петна от бяла риза, показващи се под костюмите им. 

Въпреки това, на официалната снимка, публикувана от пресцентъра на Ишиба, тези несъвършенства мистериозно изчезнаха, но не достатъчно бързо, за да се сложи край на вълната от ирония в социалните медии относно "небрежното правителство". "Това е по-неприятно от групова снимка на пенсионерски клуб по време на екскурзия до горещите извори. Абсолютно неловко е", написа един потребител в социалната мрежа X. 

"В сравнение с предишните кабинети небрежността на този на Ишиба се откроява ясно. Човекът най-вдясно на първия ред изглежда особено зле. Като политик е важно да изглеждаш добре на снимки", пише друг потребител.

Така след отправени множество онлайн забележки, говорител на правителството в понеделник каза, че е "направена малка редакция" на изображението.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"