След запои: Украинци и българи се млатят край морето

Украинци и българи се биха в Слънчев бряг, а в Приморско украинец души нашенец с голи ръце. И двете хулигански прояви са станали след употреба на алкохол от страна на участниците в тях, съобщиха от ОДМВР.  Междувременно в Бургас и околните курорти има много украинци- млади мъже, които се забавляват по капаните край морето, а очевидно и нощем в заведенията.

В Слънчака, бой между подпийнали клиенти на култовия бар "Мексо" и охраната завърши с пострадал и трима души в ареста.
В петък около 01.40 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидента.

При сбиване е пострадал 36-годишен украински гражданин, който е получил контузия на крака и е откаран в УМБАЛ – Бургас. Пострадалият заедно с други двама украинци били клиенти в заведението, но между тях и друг мъж от бара – 39-годишен ншенец от Казанлък, възникнал скандал, прераснал в сбиване. Охранителите на обекта – 38-годишен хасковлия и 22-годишен казанлъчанин извели от бара участниците в спречкването, но се включили в сбиването от страната на сънародника си.
И тримата българи са задържани със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В Приморско пък 25-годишен мъж от Кричим пострада след спречкване с украински гражднин. В 5,30 часа сутринта в Районното полицейско управление е получено съобщение за инцидент с пострадал в района пред сградата на Община Приморско.

Със сътресение на мозъка младият мъж, който бил душен от украинеца, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

Установено е, че потърпевшият влязъл във физическа саморазправа с 28-годишен украински гражданин, който чрез задушаване го привел в безсъзнание, вследствие на което българина паднал на пътното платно. Украинецът е задържан за срок до 24 часа.

Привлечен е в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1 т. 12, вр. чл. 129, ал. 1 от НК, като му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1 000 лв. и забрана за напускане на България.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"