Тръмп е категоричен: "Никога няма да се предам". Има арестуван за втория опит за убийство му

"Нищо няма да ме забави, никога няма да се предам", каза Доналд Тръмп след стрелбата близо до неговия голф клуб във Флорида в неделя. Кандидатът за президент на САЩ увери привържениците си, че нищо няма да го спре и накара да се откаже.

Кандидатът на републиканците Тръмп е в безопасност след изстрели близо до него, съобщи по-рано предизборният му екип в изявление, информира Ройтерс. ФБР разследва "възможен опит за убийство" срещу Тръмп, съобщава CNN.

Заподозреният за втория опит за убийство на бившия президент Доналд Тръмп е идентифициран като Райън Уесли Рут, потвърдиха източници от правоприлагащите органи пред Fox News.

Твърди се, че Рут е бил въоръжен с автомат пред Международния голф клуб Тръмп, докато предишният президент на САЩ е играл на петата дупка в неделния следобед. Заподозреният е успял да прокара дулото на пистолета си през оградата на голф клуба, казаха властите.

Рут е успял да се измъкне, но по-късно е бил спрян от властите и арестуван. Открит е с две раници и камера GoPro. "Пушката беше открита в храстите пред голф игрището", уточниха от полицията. Това е вторият опит за убийство на Тръмп за два месеца.

Човекът в полицейския арест след стрелба близо до международния голф клуб на Доналд Тръмп в Уест Палм Бийч, Флорида, е „сравнително спокоен“, каза местният шериф. Заподозреният, името на който първоначално не беше разкрито, не е бил въоръжен, когато органите на реда са го арестували. Колата, в която е бил мъжът, в момента е конфискувана от ФБР.  По различни информации Рут е бил на разстояние от 300 до 500 метра от Доналд Тръмп.

Агент на тайните служби забелязал "цевта на пушка, стърчаща от ограда" и стрелял по заподозрения, каза местният шериф Рик Брадшоу.

ФБР обяви, че "разследва нещо, което изглежда като опит за убийство" срещу Доналд Тръмп. Заподозрян е задържан от местната полиция след престрелката в голф клуб в Уест Палм Бийч, където е бил Тръмп. Шериф Рик Брадшоу каза, че тя е била уведомена в 13:30 ч. за престрелката с участието на агенти от тайните служби.

„Свидетел ни каза, че е видял човек да бяга през храстите и да се качва в черен Нисан“, каза Брадшоу. В крайна сметка заподозреният е задържан от полицията. Според първите информации може да се коментира кой е евентуалният стрелец между двама души в близост до голф клуба на Тръмп, информираха по-рано агенциите Ройтерс и АФП.

Тайните служби съобщиха, че са се чули стрелби преди 14 часа местно време, съобщава CNN. 

Доналд Тръмп играеше голф в Trump International Golf Club в Уест Палм Бийч, когато проехтяха изстрелите. Двама души са си разменили стрелба пред голф клуба на Тръмп във Флорида, отбелязва New York Post, позовавайки се на източници от правоохранителните органи. "Източниците казаха, че Тръмп никога не е бил в опасност", пише вестникът. Обратната теза защитава ФБР - разследва опит за убийство на предишния президент и настоящ кандидат за следващ на републиканците.

На 13 юли Тръмп стана жертва на опит за убийство. Той беше евакуиран от предизборен митинг в Пенсилвания, с кръв по лицето си, след като чуха няколко изстрела. Тръмп беше ранен в ухото от куршум, точно в момента, когато той отместваше главата си настрани.

Бившият президент, който се бори за втори мандат, едва бе започнал речта си и беше повален на земята от агенти на Сикрет сървис. След няколко секунди той се изправи, заобиколен от агенти, които го придружиха от сцената до колата му, като вдигна предизвикателно юмрук под аплодисментите на привържениците си. Доналд Тръмп "е в безопасност", съобщи малко след това говорител на Сикрет сървис, отговарящ за сигурността на президенти и бивши такива.

TRUD_VERSION_AMP:14//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"