След разчети на градския превозвач: Билетчето в Бургас може да поскъпне

В момента е на цена 1. 30 лв., но пътниците са малко, а горивото поскъпва

Билетчето за автобусите на градския транспорт в Бургас, което в момента е 1. 30 лева, може да поскъпне.  Експертите на градския превозвач "Бургасбус" вече са започнали да правят разчети заради намалелия до минимум брой на пътниците и в същото време високите цени на горивото.  Не е изключено повишението да стане факт, след обстойно обсъждане на ситуацията.

В същото време, градският транспорт на Бургас вече е оборудван с чисто нови автобуси. Чакат се последните 33 броя возила, съобщи за "Труд"  директорът на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев.

Новите автобуси се доставят по проект на Община Бургас и „Бургасбус“ ЕООД - „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Бургас чрез модернизация на обществения транспорт“, по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“

Проектът е за общо 56 електрически машини - 10 броя 18-метрови, съчленени и 34 броя 12-метрови, както и 12 броя 9-метрови електрически автобуса.

След десетина дни, ще бъдат пуснати  дошлите вече по договора 9- метрови автобуси. Те ще пътуват  по линия номер девет- от к- с "Меден рудник" , през центъра,  до жк "Славейков". По бързите линии вече се движат всички 18- метрови автобуси, които са десет на брой.

Това са едни от най- съвременните електрически автобуси, коментира инж.  Петко Драгнев.  Те са превозни средства от ново поколение чрез които ще се подобри комфортът за пътниците в градския транспорт от една страна, а от друга ще се пази околната среда от замърсяване.

Осигурен е достъп за граждани с намалена мобилност, обособени са места за пътуващи в инвалидни колички, както и за майки с бебешки колички. Позициите за тях са обозначени и обезопасени.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова

Този уебсайт използва "бисквитки"