“Слован“ е четвъртият словашки клуб в групите на Шампионската лига

„Слован“ (Братислава) стана четвъртият клуб, който ще представлява Словакия в груповата фаза на Шампионската лига. Отборът победи датския „Мидтиланд“ драматично с 3:2 (1:1 в първия мач).
„Чудесата се случват! Вярвах в тях – възкликна треньорът Владимир Вайс, бивш национал и играч на „Манчестър Сити“. - Никога няма да забравя емоциите от тази нощ и великата ни публика. Имахме всичко, което беше необходимо.“
Двубоят на стадион „Техелне Поле“ започна с минута мълчание в памет на големия треньор Свен Горан Ериксон.
Досега словашките отбори в Шампионската лига бяха „Кошице“, „Артметия“ и за последно „Жилина“ през сезон 2010/11.
„Карабах“, екзекуторът на „Лудогорец“ в третия предварителен кръг, не вкара гол в два мача срещу „Динамо“ (Загреб). Хърватите спечелиха реванша в Азербайджан с 2:0 след 3:0 у дома. „Карабах“ заби девет пъти в двата двубоя срещу „Лудогорец“.
Източният регион ще има още един представител в групите. Еврошампионът от 1991 година „Цървена звезда“ изхвърли норвежкото чудо „Бодо Глимт“ с 2:0 в реванша на „Мала Маракана“. Така „звездашите“ заличиха поражението с 1:2 в полярния кръг.
Чехия не успя да се зарадва на два отбора в групите. След като „Спарта“ влезе, „Славия“ победи „Лил“ с 2:1, но отпадна. Първият мач завърши 2:0 за французите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"