Служители на „Социално подпомагане“ на протест за заплати (обзор)

Дадоха месец, в който да им вдигнат парите

Засега протестът е прекратен

В рамките на месец трябва да има развитие за увеличението на заплатите на служителите в Агенция за социално подпомагане. Това е решено след разговори между Синдиката на административните служители “Подкрепа” с ръководството на агенцията и служебния министър Ивайло Иванов.

Ситуацията се нагорещи след протести на работници пред социалното министерство. Председателят на синдиката Кремена Атанасова обяви, че през тези 30 дни ще се пресметне колко средства могат да бъдат осигурени. Дотогава недоволстващите прекратяват протестните действия.

Атанасова коментира, че изпълнителният директор на агенцията Веселин Кожухаров е изразил уверение за вече предприети стъпки за увеличение на заплати, но не може да се ангажира с конкретен срок и с конкретна сума.

По-късно на сайта на социалното министерство бе публикувана информация за срещата. Кожухаров е уведомил, че е отправил искане за увеличение на заплатите на служителите си, което е било подкрепено от служебния социален министър Ивайло Иванов.

По време на срещата са обсъдени и други текущи проблеми от дейността на дирекциите “Социално подпомагане” в страната, съобщиха от социалното министерство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"