Смесени чувства в Германия

Германия отвори нова страница след краха на Мондиал 2018, където отпадна още в груповата фаза. Бившият световен шампион направи 0:0 срещу настоящия носител на трофея Франция. Немските фенове изглеждат доволни, медиите - не.

"Успяхме ли да направим успешен рестарт? - пита немският вестник "БИЛД". - Ремито не трябва да се приема за успешно, защото върху показаното не може да се гради в дългосрочен план.“

В лагера на Германия приеха с позитивизъм нулевото реми. Льов бе доволен от играта, а футболистите от факта, че все още стават за големия футбол.

"Сърцата ни още бият - каза нападателят Томас Мюлер. - Ние знаехме това, но искахме и феновете да го разберат."

Илкай Гюндоган пък се задоволи, че бил аплодиран от публиката след скандала, в който се забърка с Месут Йозил. Двамата се снимаха с турския президент Реджеп Ердоган, което не се прие добре в страната. В последствие Йозил напусна националния, а Гюндоган го подкрепи, съгласявайки се със становището, че спрямо тях двамата има расизъм.

"Аплодисментите бяха повече от освиркванията, а това ме прави щастлив", каза немският футболист от турски произход.

Льов пък разкритикува Йозил за решението му да изостави отбора.

"Не знам причините, защо го направи - каза треньорът. - Човешки съм разочарован от него. И без Йозил се представихме добре. Би било наивно да смятаме, че един мач може да заличи всичко от световното. Можем да се реабилитираме единствено на следващия голям форум."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"