Сотир Цацаров: Най-големият проблем на държавата е случилото се в Бяла, а не Мирослав Боршош

Едва ли днес най-големият проблем на тази държава е Мирослав Боршош, най-големият проблем е Бяла. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров за случая в Бяла, при който 18-годишно момче почина след побой, след закритото заседание на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

„Съболезнования на пострадалите. Действията на Прокуратурата и обвинението в умишлено убийство по хулигански подбуди няма да върнат живота на сина им“, заяви гл. прокурор.

„Ръководя институция, която така или иначе не може да разреши проблемите, които са в генезиса на случващото се в Бяла. Тя действа в повечето случай постфактум“, обясни той. „Мога да кажа какво е направила тази институция - реагирала е веднага, поискала е задържане под стража. Още днес е повдигнала обвинение за умишлено убийство по хулигански подбуди. Той остава задържан под стража“, допълни Сотир Цацаров. „Разговарях с окръжния прокурор в Русе, разбрахме се да се положат максимални усилия делото да влезе в съда до 2 месеца“, посочи гл. прокурор. „Кажете ми това ще стопли ли роднините. Да, възмездие трябва да има, въпросът е, че не трябва да има такава смърт“, каза още той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"